Tuotteita

 Yli 100 euron tilauksille nopea ilmainen toimitus  30 päivää maksuaikaa ilmaiset palautukset

Amphion Argon kotitestissä
Sain Mareksoundilta mahdollisuuden hakea fantastisen paketin hifiä kotiin testiin, jonka ykköstähtinä komeilee Amphionin Argon3S kaiutinpari. Mukana audiokokemusta tukemassa Hegelin H95 -vahvistin ja Bluesoundin Node verkkosoitin. Tällä paketilla lähdettiin etsimään sitä kadonnutta ääntä, joka meidän muuten niin ihanasta olohuoneestamme on puuttunut jo pidemmän aikaa.
Pyydä tarjous

Sain Mareksoundilta mahdollisuuden hakea fantastisen paketin hifiä kotiin testiin, jonka ykköstähtinä komeilee Amphionin Argon3S kaiutinpari. Mukana audiokokemusta tukemassa Hegelin H95 -vahvistin ja Bluesoundin Node verkkosoitin. Tällä paketilla lähdettiin etsimään sitä kadonnutta ääntä, joka meidän muuten niin ihanasta olohuoneestamme on puuttunut jo pidemmän aikaa.

Amphion Argon 3S, Hegel H95 ja Bluesound Node

 

Annetaan paketin päätähdille, Amphionin Argon3S kaiutinparille ensin niiden ansaitsema hetki paistatella kirkkaimmissa valoissa. Näille identtisille absoluuttisen sävelkorvan omaaville kaksosille on annettu mm. seuraavanlainen tunnustus: ”Bookshelf Loudspeaker of the Year 2021 by Hifi+ Magazine”. Ovat siis omassa hintaluokassaan ja kategoriassaan arvostettu parivaljakko. Osa saattaa miettiä, että mistä tällaiseen lopputulokseen ja positioon on ponnistettu, joten on enemmän kuin paikallaan avata sitä lyhyesti. 

 

Amphion Loudspeakers Ltd. on Suomen Kuopiossa vuonna 1998 perustettu laadukkaita käsintehtyjä kaiuttimia valmistava kotimainen yritys. Heidän intohimonaan on tuottaa rehellistä ja tarkkaa ääntä kuulijalle. Ajatuksen keskiössä on se, että ääni yksi maailman kauneimmista ja innostavimmista elementeistä ihmisen elämässä. Amphionin lupaus ihmisille kuuluu nerokkaan simppelisti: Enjoy. Siinä lyhyesti Amphionin mielenkiintoisesta taustasta, joka on ainakin itselleni merkityksellinen asia, kun lähtee valitsemaan parempaa äänentoistoa omaan pyhättöönsä. 

 

Hypätään mukaansatempaavan tarinan siivittämänä pakettien avaamiseen ja ensivaikutelmaan. Amphionin 1 250 € kappaleelta maksavat hylly-/tasokaiuttimet oli pakattu kahteen aivan tavallisen näköiseen pahvin väriseen pahvilaatikkoon. Pahvinväri ei ole väri, mutta te tiedätte kyllä. Olin hieman hämmentynyt, että miten tällaiset kotiääneen kultakurkut olivat saaneet ympärilleen suhteellisen vaatimattoman sotisovan. Ehkä Kuopiossa on ajateltu, että vaatimattomuus kaunistaa ja annetaan ihmisen yllättyä paketista paljastuvasta yllätyksestä. Nostin kaksoset pois paketeista yksi kerrallaan, poistin pehmusteeksi laitetut styroksit ja muovit, siinä ne nyt olivat, olohuoneen pöydälläni, kaksi jykevää hillityllä kulmikkaalla designilla itseään kantavaa mustaa äänen airutta. Olin vaikuttunut, menin hiljaiseksi, kiertelin näitä uusia väliaikaisia ystäviäni hetken tarkastellen niitä eri puolilta. Vielä emme kuulleet toisiamme, mutta pian sekin tulisi tapahtumaan, en malttanu odottaa.

 

Asettelin uudet tuttavani osaksi olohuoneemme sisustusta. Tarkemmin sanottuna siirsin vanhat markettikaiuttimet vähin äänin sivuun tämän arvokkaan testijakson ajaksi. Ne olivat palvelleet omalla osaamisellaan ja kyvyllään tähän asti niin hyvin kuin on teknisesti mahdollista. Nyt heidän tilalleen oli vain tullut laadultaan ja tekniikaltaan täysin ylivertainen pariskunta. 

 

Argon3S:t istuivat hyvin 65-tuumaisen LG:n mustan OLED-TV:n viereen, ehkä meidän lopulliseen kotihifitarpeeseemme niissä on se vajaa 10 cm liikaa korkeutta, mutta se ei nyt ollut olennaista. Kauittimien mukana tullut one pagerin ohje auttoi niiden helposti onnistuneessa kytkennässä vahvistimeen. Node keskusteli meidän langattoman kotiverkkomme kanssa suhteellisen helpolla asennuksella ja välitti internet-yhteyden vahvistimelle. Kaikki oli valmista tähänastisen elämäni euforisinta hifi-kuukautta varten: Enjoy.

Sound check

 

Argon 3S:ät ovat nyt olleet muutaman viikon testikäytössä ja nyt on aika vetää yhteen muutamien eri äänilähteiden kautta tehtyjä testejä sekä havaintoja. Miltä eri äänilähteiden toistaminen kuulosti ja tuntui? Mitä nyansseja on havaittavissa? Mitä yksittäisiä asioita nousi esiin? Näistä kulmista käsittelen seuraavaksi eri lähteitä.

 

Musiikki

 

Noden verkkosovittimen kautta streamattuna olemme vaimon kanssa testanneet eri genrejen musiikillista äänikokemusta ja pyrkineet tekemään niistä yleisluontoisia havaintoja. 

 

Ensin lähdettiin vaimon suuren lempparin eli Toijalan kultakurkun Jarkko Aholan tuotantojen kautta fiilistelemään Argonien kyvykkyyttä. Kun Queen-cover Love of my life lähti soimaan, niin molemmat istuivat hetken aikaa haltioituneina, vain kuunnellen sulosointuja. Kertosäkeen kohdalla vaimoni uskalsi rikkoa hiljaisuuden ja totesi: eikö tunnu ihan siltä, kuin Jarkko olisi meidän olohuoneessamme keikalla? Totesin siihen, että samat ovat fiilikset.

 

Kuuntelimme myös originaalia remasteroituna äsken mainitusta kappaleesta, haimme vauhtia oopperaviboista ja testasimme myös populaarimusiikkia eri kulmilta. Yhteisenä nimittäjän Argon 3S:ien äänentoistokyvykkyydelle voidaan sanoa, että kaikki nyanssit, stemmat ja instrumentit kuuluu, ja soi puhtaammin. Myös bassoelementti hoitaa todella mallikkaasti oman tonttinsa osana kaiuttimen rakennetta ja tekniikkaa.

 

Puhtaus ja selkeys nousee selvästi esiin, kun mietimme, että miten saavutettua äänikokemusta voisi kuvailla lyhyesti. Toki paremmin tuotetussa aitoja instrumentteja sisältävässä musiikissa korotuu hienosti eri instrumenttien ja laulun miksaus omine vivahteineen, ja vahvuuksineen. Varsinkin Pop-genressä ja enemmän autotunea, sekä konemaisuutta sisältävässä tuotannossa bassoelementit tekevät pyyteetöntä työtään ja niistäkin nousee kuuntelukokemuksessa läpi puhtaus. Puhtaus siis ihan eri tavalla, kuin omissa halvoissa markettikauttimissa. Kaikki musiikki kuulostaa vain yksinkertaisesti paremmalta.

 

(Leffat) ja sarjat

 

Alaotsikko johtaa ehkä hieman harhaan, sillä katsoimme vain sarjoja, niiden suurkuluttajia, kun ollaan, mutta annettakoon se anteeksi. Yleisesti genressä kuitenkin liikutaan.

 

Meillä sattui juuri olemaan katselmuksen alla HBO Maxilta brittiläinen jännityssarja Killing Eve, jossa ei varsinaisesti mässäillä erikoistehosteilla ja kovinkaan voimakkailla ääriäänillä. Sarjan ääniskaalassa tosin on musiikkia, kaupungin äänimaailmaa, eri tasoilla polveilevaa dialogia ja jossain määrin actionkohtauksiksi kutsuttavia kohtia myös.

 

Vaikka teeveetasollamme komeilee vain pari Argon3S -kaiuttimia, niin silti sarjaa katsoessa tuntuu siltä, että välillä ollaan hyvinkin 360-mäisesti sisällä tapahtumissa äänimaailman osalta. Samaan tapaan kuin musiikin kuuntelussa, erilaisten äänen lähteiden nyanssit erottuvat puhtaasti ja luontevan soljuvasti toisistaan. Katselu- ja äänikokemus täydentää hienosti toisiaan, ja kohtaukset saavat lisää aitoutta sekä tunnelmallisuutta kuvan ja äänen saumattomasta yhteisestä tanssista. Voin siis ehdottomasti sanoa, että näillä kauittimilla katseluelämys on 1+1=3.

"Samaan tapaan kuin musiikin kuuntelussa, erilaisten äänen lähteiden nyanssit erottuvat puhtaasti ja luontevan soljuvasti toisistaan."

 

Pelaaminen

 

Testikoneena toimii Playstation 5 ja sisältönä Uncharted 4 -kokoelma sekä Last of Us 2. Näiden kulttipelien vahvuutena äänten testaamisessa on se, että ne edustavat juonellista ja elokuvallista peligenreä, jossa äänitehosteilla ja musiikilla on merkittävä rooli osana pelikokemusta. Täydellinen testialusta siis Argon 3S -parille.

 

Molempien pelien osalta kauittimet tuottavat pyyteettömän puhdasta ja miellyttävää ääntä eri tilanteisiin. Taustamusiikki miksaantuu saumattomasti varsinaisen ympäristön ja pelin henkilöiden aiheuttamien äänteen kanssa yhteen. Kaikki eri äänen tasot sekä lähteet omine vahvuuksineen on selkeästi erotettavissa korvalla. Välillä tekee vaan mieli jäädä paikalleen kuuntelemaan ja aistimaan ympäristöä, ja sen ääniversumia.

 

Molemmissa testipeleissä äänimaailmaan kuuluu juonen ja tarinan kautta myös paljon toimintaelokuvista tuttuja räjähdyksiä, ampumaääniä, ja erinäisten rakenteiden hajotessa voimakkaita äänipiikkejä. Kaikki nämä sykähdyttävät hetket tarjoillaan kauittimien toimesta korvalle erittäin puhtaasti ja autenttisina. Äänimaailma on jotenkin niin läsnä, että siihen on helppo eläytyä. Argon 3S:ät tarjoavat mielestäni erittäin nautinnollisen lopputuloksen myös pelikäytössä.

"Äänimaailma on jotenkin niin läsnä, että siihen on helppo eläytyä. Argon 3S:ät tarjoavat mielestäni erittäin nautinnollisen lopputuloksen myös pelikäytössä."

 

Lopussa kiitos kuuluu

 

Kaikki hyvä tai oikeastaan erinomainen loppuu aikanaan, tarkemmin sanottuna tämän testin kohdalla reilun kuukauden päästä sen aloittamisesta. Amphionin Argon 3S -pari on siis ollut meidän äänimaailmamme rikastajana ja sulosointujen tuojana tämän ohikiitävän hetken, ja nyt on aika vetää lyhyesti yhteen kuultua ja koettua.

 

Koko testijakson ajan on tuntunut siltä, että tämä fantastinen pari on meidän käyttöömme jopa liian hyvää. Pelkistetty ja yhtä aikaa elegantti ulkoasu on istunut soljuvasti meidän olohuoneemme muuhun sisustukseen. Aluksi tuntui siltä, että meidän markettikaiuttimia noin kolme kertaa suuremmat Argon 3S:ät ovat jotenkin liian massiiviset tv-tasolla, mutta käytön ja yhteisen lyhyen elon aikana tämä vaikutelma katosi kokonaan. Toki olemme koko ajan tiedostaneet, että tämä äänen majesteettinen kaksikko ei ole tullut jäädäkseen, joten olemme osanneet suhtautua niihin vierailevina tähtinä. Lopputulemana on kuitenkin tuntunut siltä, että ne tai mahdollisesti niiden pienemmät sukulaisensa voisivat joskus tulevaisuudessa olla osa meidän kotimme sisustusta ja äänimaailmaa.

 

Äänimaailman osalta olemme olleet jo ensikuulemalta sitä mieltä, että kaksikko on onnistunut loistavasta mistä tahansa niille heitetystä haasteesta. Musiikin eri genreissä äänen puhtaus, nyanssit, matalat äänet ja basso sekä sitä kautta kokonaisvaltainen äänikokemus ovat olleet huippuluokkaa. Nämä asiat toki vain vahvistuivat kuuntelukokemusten lisääntyessä testijakson kuluessa.

 

Elokuvissa ja sarjoissa Argon 3S -pari on suoriutunut myös loistavasti. Olemme katsoneet vaihtelevaa viihdettä aina komediasta draaman kautta enemmän toimintaa sisältävään sisältöön, ja kuuntelukokemus on ollut moitteeton. Rauhallisemmissa kohtauksissa äänimaailman sävyt, ihmisten huokaukset ja puheen intonaatiot ovat päässeet luontevasti esiin. Musiikkia sisältävät kohdat ovat toimineet luontevasti musiikin välillä korostuen ja toisaalta muun äänimaailman ottaen välillä enemmän valtaa äänikokemuksesta. Voimakkaat äänet, räjähdykset ja toimintakohtaukset ovat myös olleet täynnä elävyyttä, ja todentuntua Amphionin luomusten läpi suodatettuna.

 

Pelaaminen ei ole tehnyt äänikokemukseen poikkeusta. Kaikki kokeillut variaatiot eri pelien tarjoaman äänimaailman kautta ovat tuottaneet kuuloelimille nautintoa. Tunnelma on välittynyt aina kepeämmistä kohdista jännittävämpiin hetkiin autenttisena. Testaamieni pelien rikas äänimaailma eri tasojen ja ympäristön elementtien tuomien vivahteiden kautta, on välittynyt erinomaisen hyvänä lopputuloksena tittelistä riippumatta.

 

Koko testijakson tiivistävänä yhteenvetona voidaankin todeta, että Argon 3:ssien tuoma äänikokemus on ollut kotikäyttöön ja eri sisältöjen tuomiin vaatimuksiin nähden ensiluokkainen. Äänen puhtaus on erinomaista ja äänilähteestä riippumatta on tuntunut siltä, että kaikki välittyy autenttisena. Musiikissa on tuntunut kuin olisit itse läsnä konsertissa. Sarjoissa, elokuvissa ja peleissä tilanteisiin on ollut helppo eläytyä värikkään, ja eläväisen äänikokemuksen välityksellä. Testijakson perusteella voimme täysin vilpittömästi suositella tätä parivaljakkoa osaksi minkä tahansa olohuoneen äänimaailmaa ja sisustusta. Enjoy.

Koko testijakson tiivistävänä yhteenvetona voidaankin todeta, että Argon 3:ssien tuoma äänikokemus on ollut kotikäyttöön ja eri sisältöjen tuomiin vaatimuksiin nähden ensiluokkainen

OTTO

Tutustu referensseihin

SONOS
Mika Hottinen
Miten Sonos toimii Kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi kirkkaasta äänestä. Asenna kaiuttimet hetkessä ja yhdistä WiFi-verkkoon, jonka jälkeen voit aloittaa musiikin ja muiden sisältöjen kuuntelemisen. Nauti järjestelmän täydellisestä hallinnasta Sonos-sovelluksen kautta. Mitä tarvitset? Liitä kaiuttimet kotiverkkoosi aloittaaksesi musiikin, ohjelmien ja muiden sisältöjen suoratoiston. Virtalähde Liitä kaiutin virtalähteeseen. WiFi-yhteys Muodosta yhteys langattomaan...
Lue lisää
Denon Home
Janne Pietinen
Denon Home -kaiuttimet toistavat kaiken musiikkisi langattomasti Hifi-äänenlaadulla missä tahansa kodin huoneessa. Suoratoista suosituimpia musiikkipalveluitasi ja kuuntele suosikkikanaviasi kevyesti pikavalintanäppäimiä koskettamalla.
Lue lisää
Mika Hottinen
010 321 3224

Amphion Argon kotitestissä

Sain Mareksoundilta mahdollisuuden hakea fantastisen paketin hifiä kotiin testiin, jonka ykköstähtinä komeilee Amphionin Argon3S kaiutinpari. Mukana audiokokemusta tukemassa Hegelin H95 -vahvistin ja Bluesoundin Node verkkosoitin. Tällä paketilla lähdettiin etsimään sitä kadonnutta ääntä, joka meidän muuten niin ihanasta olohuoneestamme on puuttunut jo pidemmän aikaa.

Sain Mareksoundilta mahdollisuuden hakea fantastisen paketin hifiä kotiin testiin, jonka ykköstähtinä komeilee Amphionin Argon3S kaiutinpari. Mukana audiokokemusta tukemassa Hegelin H95 -vahvistin ja Bluesoundin Node verkkosoitin. Tällä paketilla lähdettiin etsimään sitä kadonnutta ääntä, joka meidän muuten niin ihanasta olohuoneestamme on puuttunut jo pidemmän aikaa.

Amphion Argon 3S, Hegel H95 ja Bluesound Node

 

Annetaan paketin päätähdille, Amphionin Argon3S kaiutinparille ensin niiden ansaitsema hetki paistatella kirkkaimmissa valoissa. Näille identtisille absoluuttisen sävelkorvan omaaville kaksosille on annettu mm. seuraavanlainen tunnustus: ”Bookshelf Loudspeaker of the Year 2021 by Hifi+ Magazine”. Ovat siis omassa hintaluokassaan ja kategoriassaan arvostettu parivaljakko. Osa saattaa miettiä, että mistä tällaiseen lopputulokseen ja positioon on ponnistettu, joten on enemmän kuin paikallaan avata sitä lyhyesti. 

 

Amphion Loudspeakers Ltd. on Suomen Kuopiossa vuonna 1998 perustettu laadukkaita käsintehtyjä kaiuttimia valmistava kotimainen yritys. Heidän intohimonaan on tuottaa rehellistä ja tarkkaa ääntä kuulijalle. Ajatuksen keskiössä on se, että ääni yksi maailman kauneimmista ja innostavimmista elementeistä ihmisen elämässä. Amphionin lupaus ihmisille kuuluu nerokkaan simppelisti: Enjoy. Siinä lyhyesti Amphionin mielenkiintoisesta taustasta, joka on ainakin itselleni merkityksellinen asia, kun lähtee valitsemaan parempaa äänentoistoa omaan pyhättöönsä. 

 

Hypätään mukaansatempaavan tarinan siivittämänä pakettien avaamiseen ja ensivaikutelmaan. Amphionin 1 250 € kappaleelta maksavat hylly-/tasokaiuttimet oli pakattu kahteen aivan tavallisen näköiseen pahvin väriseen pahvilaatikkoon. Pahvinväri ei ole väri, mutta te tiedätte kyllä. Olin hieman hämmentynyt, että miten tällaiset kotiääneen kultakurkut olivat saaneet ympärilleen suhteellisen vaatimattoman sotisovan. Ehkä Kuopiossa on ajateltu, että vaatimattomuus kaunistaa ja annetaan ihmisen yllättyä paketista paljastuvasta yllätyksestä. Nostin kaksoset pois paketeista yksi kerrallaan, poistin pehmusteeksi laitetut styroksit ja muovit, siinä ne nyt olivat, olohuoneen pöydälläni, kaksi jykevää hillityllä kulmikkaalla designilla itseään kantavaa mustaa äänen airutta. Olin vaikuttunut, menin hiljaiseksi, kiertelin näitä uusia väliaikaisia ystäviäni hetken tarkastellen niitä eri puolilta. Vielä emme kuulleet toisiamme, mutta pian sekin tulisi tapahtumaan, en malttanu odottaa.

 

Asettelin uudet tuttavani osaksi olohuoneemme sisustusta. Tarkemmin sanottuna siirsin vanhat markettikaiuttimet vähin äänin sivuun tämän arvokkaan testijakson ajaksi. Ne olivat palvelleet omalla osaamisellaan ja kyvyllään tähän asti niin hyvin kuin on teknisesti mahdollista. Nyt heidän tilalleen oli vain tullut laadultaan ja tekniikaltaan täysin ylivertainen pariskunta. 

 

Argon3S:t istuivat hyvin 65-tuumaisen LG:n mustan OLED-TV:n viereen, ehkä meidän lopulliseen kotihifitarpeeseemme niissä on se vajaa 10 cm liikaa korkeutta, mutta se ei nyt ollut olennaista. Kauittimien mukana tullut one pagerin ohje auttoi niiden helposti onnistuneessa kytkennässä vahvistimeen. Node keskusteli meidän langattoman kotiverkkomme kanssa suhteellisen helpolla asennuksella ja välitti internet-yhteyden vahvistimelle. Kaikki oli valmista tähänastisen elämäni euforisinta hifi-kuukautta varten: Enjoy.

Sound check

 

Argon 3S:ät ovat nyt olleet muutaman viikon testikäytössä ja nyt on aika vetää yhteen muutamien eri äänilähteiden kautta tehtyjä testejä sekä havaintoja. Miltä eri äänilähteiden toistaminen kuulosti ja tuntui? Mitä nyansseja on havaittavissa? Mitä yksittäisiä asioita nousi esiin? Näistä kulmista käsittelen seuraavaksi eri lähteitä.

 

Musiikki

 

Noden verkkosovittimen kautta streamattuna olemme vaimon kanssa testanneet eri genrejen musiikillista äänikokemusta ja pyrkineet tekemään niistä yleisluontoisia havaintoja. 

 

Ensin lähdettiin vaimon suuren lempparin eli Toijalan kultakurkun Jarkko Aholan tuotantojen kautta fiilistelemään Argonien kyvykkyyttä. Kun Queen-cover Love of my life lähti soimaan, niin molemmat istuivat hetken aikaa haltioituneina, vain kuunnellen sulosointuja. Kertosäkeen kohdalla vaimoni uskalsi rikkoa hiljaisuuden ja totesi: eikö tunnu ihan siltä, kuin Jarkko olisi meidän olohuoneessamme keikalla? Totesin siihen, että samat ovat fiilikset.

 

Kuuntelimme myös originaalia remasteroituna äsken mainitusta kappaleesta, haimme vauhtia oopperaviboista ja testasimme myös populaarimusiikkia eri kulmilta. Yhteisenä nimittäjän Argon 3S:ien äänentoistokyvykkyydelle voidaan sanoa, että kaikki nyanssit, stemmat ja instrumentit kuuluu, ja soi puhtaammin. Myös bassoelementti hoitaa todella mallikkaasti oman tonttinsa osana kaiuttimen rakennetta ja tekniikkaa.

 

Puhtaus ja selkeys nousee selvästi esiin, kun mietimme, että miten saavutettua äänikokemusta voisi kuvailla lyhyesti. Toki paremmin tuotetussa aitoja instrumentteja sisältävässä musiikissa korotuu hienosti eri instrumenttien ja laulun miksaus omine vivahteineen, ja vahvuuksineen. Varsinkin Pop-genressä ja enemmän autotunea, sekä konemaisuutta sisältävässä tuotannossa bassoelementit tekevät pyyteetöntä työtään ja niistäkin nousee kuuntelukokemuksessa läpi puhtaus. Puhtaus siis ihan eri tavalla, kuin omissa halvoissa markettikauttimissa. Kaikki musiikki kuulostaa vain yksinkertaisesti paremmalta.

 

(Leffat) ja sarjat

 

Alaotsikko johtaa ehkä hieman harhaan, sillä katsoimme vain sarjoja, niiden suurkuluttajia, kun ollaan, mutta annettakoon se anteeksi. Yleisesti genressä kuitenkin liikutaan.

 

Meillä sattui juuri olemaan katselmuksen alla HBO Maxilta brittiläinen jännityssarja Killing Eve, jossa ei varsinaisesti mässäillä erikoistehosteilla ja kovinkaan voimakkailla ääriäänillä. Sarjan ääniskaalassa tosin on musiikkia, kaupungin äänimaailmaa, eri tasoilla polveilevaa dialogia ja jossain määrin actionkohtauksiksi kutsuttavia kohtia myös.

 

Vaikka teeveetasollamme komeilee vain pari Argon3S -kaiuttimia, niin silti sarjaa katsoessa tuntuu siltä, että välillä ollaan hyvinkin 360-mäisesti sisällä tapahtumissa äänimaailman osalta. Samaan tapaan kuin musiikin kuuntelussa, erilaisten äänen lähteiden nyanssit erottuvat puhtaasti ja luontevan soljuvasti toisistaan. Katselu- ja äänikokemus täydentää hienosti toisiaan, ja kohtaukset saavat lisää aitoutta sekä tunnelmallisuutta kuvan ja äänen saumattomasta yhteisestä tanssista. Voin siis ehdottomasti sanoa, että näillä kauittimilla katseluelämys on 1+1=3.

"Samaan tapaan kuin musiikin kuuntelussa, erilaisten äänen lähteiden nyanssit erottuvat puhtaasti ja luontevan soljuvasti toisistaan."

 

Pelaaminen

 

Testikoneena toimii Playstation 5 ja sisältönä Uncharted 4 -kokoelma sekä Last of Us 2. Näiden kulttipelien vahvuutena äänten testaamisessa on se, että ne edustavat juonellista ja elokuvallista peligenreä, jossa äänitehosteilla ja musiikilla on merkittävä rooli osana pelikokemusta. Täydellinen testialusta siis Argon 3S -parille.

 

Molempien pelien osalta kauittimet tuottavat pyyteettömän puhdasta ja miellyttävää ääntä eri tilanteisiin. Taustamusiikki miksaantuu saumattomasti varsinaisen ympäristön ja pelin henkilöiden aiheuttamien äänteen kanssa yhteen. Kaikki eri äänen tasot sekä lähteet omine vahvuuksineen on selkeästi erotettavissa korvalla. Välillä tekee vaan mieli jäädä paikalleen kuuntelemaan ja aistimaan ympäristöä, ja sen ääniversumia.

 

Molemmissa testipeleissä äänimaailmaan kuuluu juonen ja tarinan kautta myös paljon toimintaelokuvista tuttuja räjähdyksiä, ampumaääniä, ja erinäisten rakenteiden hajotessa voimakkaita äänipiikkejä. Kaikki nämä sykähdyttävät hetket tarjoillaan kauittimien toimesta korvalle erittäin puhtaasti ja autenttisina. Äänimaailma on jotenkin niin läsnä, että siihen on helppo eläytyä. Argon 3S:ät tarjoavat mielestäni erittäin nautinnollisen lopputuloksen myös pelikäytössä.

"Äänimaailma on jotenkin niin läsnä, että siihen on helppo eläytyä. Argon 3S:ät tarjoavat mielestäni erittäin nautinnollisen lopputuloksen myös pelikäytössä."

 

Lopussa kiitos kuuluu

 

Kaikki hyvä tai oikeastaan erinomainen loppuu aikanaan, tarkemmin sanottuna tämän testin kohdalla reilun kuukauden päästä sen aloittamisesta. Amphionin Argon 3S -pari on siis ollut meidän äänimaailmamme rikastajana ja sulosointujen tuojana tämän ohikiitävän hetken, ja nyt on aika vetää lyhyesti yhteen kuultua ja koettua.

 

Koko testijakson ajan on tuntunut siltä, että tämä fantastinen pari on meidän käyttöömme jopa liian hyvää. Pelkistetty ja yhtä aikaa elegantti ulkoasu on istunut soljuvasti meidän olohuoneemme muuhun sisustukseen. Aluksi tuntui siltä, että meidän markettikaiuttimia noin kolme kertaa suuremmat Argon 3S:ät ovat jotenkin liian massiiviset tv-tasolla, mutta käytön ja yhteisen lyhyen elon aikana tämä vaikutelma katosi kokonaan. Toki olemme koko ajan tiedostaneet, että tämä äänen majesteettinen kaksikko ei ole tullut jäädäkseen, joten olemme osanneet suhtautua niihin vierailevina tähtinä. Lopputulemana on kuitenkin tuntunut siltä, että ne tai mahdollisesti niiden pienemmät sukulaisensa voisivat joskus tulevaisuudessa olla osa meidän kotimme sisustusta ja äänimaailmaa.

 

Äänimaailman osalta olemme olleet jo ensikuulemalta sitä mieltä, että kaksikko on onnistunut loistavasta mistä tahansa niille heitetystä haasteesta. Musiikin eri genreissä äänen puhtaus, nyanssit, matalat äänet ja basso sekä sitä kautta kokonaisvaltainen äänikokemus ovat olleet huippuluokkaa. Nämä asiat toki vain vahvistuivat kuuntelukokemusten lisääntyessä testijakson kuluessa.

 

Elokuvissa ja sarjoissa Argon 3S -pari on suoriutunut myös loistavasti. Olemme katsoneet vaihtelevaa viihdettä aina komediasta draaman kautta enemmän toimintaa sisältävään sisältöön, ja kuuntelukokemus on ollut moitteeton. Rauhallisemmissa kohtauksissa äänimaailman sävyt, ihmisten huokaukset ja puheen intonaatiot ovat päässeet luontevasti esiin. Musiikkia sisältävät kohdat ovat toimineet luontevasti musiikin välillä korostuen ja toisaalta muun äänimaailman ottaen välillä enemmän valtaa äänikokemuksesta. Voimakkaat äänet, räjähdykset ja toimintakohtaukset ovat myös olleet täynnä elävyyttä, ja todentuntua Amphionin luomusten läpi suodatettuna.

 

Pelaaminen ei ole tehnyt äänikokemukseen poikkeusta. Kaikki kokeillut variaatiot eri pelien tarjoaman äänimaailman kautta ovat tuottaneet kuuloelimille nautintoa. Tunnelma on välittynyt aina kepeämmistä kohdista jännittävämpiin hetkiin autenttisena. Testaamieni pelien rikas äänimaailma eri tasojen ja ympäristön elementtien tuomien vivahteiden kautta, on välittynyt erinomaisen hyvänä lopputuloksena tittelistä riippumatta.

 

Koko testijakson tiivistävänä yhteenvetona voidaankin todeta, että Argon 3:ssien tuoma äänikokemus on ollut kotikäyttöön ja eri sisältöjen tuomiin vaatimuksiin nähden ensiluokkainen. Äänen puhtaus on erinomaista ja äänilähteestä riippumatta on tuntunut siltä, että kaikki välittyy autenttisena. Musiikissa on tuntunut kuin olisit itse läsnä konsertissa. Sarjoissa, elokuvissa ja peleissä tilanteisiin on ollut helppo eläytyä värikkään, ja eläväisen äänikokemuksen välityksellä. Testijakson perusteella voimme täysin vilpittömästi suositella tätä parivaljakkoa osaksi minkä tahansa olohuoneen äänimaailmaa ja sisustusta. Enjoy.

Koko testijakson tiivistävänä yhteenvetona voidaankin todeta, että Argon 3:ssien tuoma äänikokemus on ollut kotikäyttöön ja eri sisältöjen tuomiin vaatimuksiin nähden ensiluokkainen

OTTO

Mika Hottinen
010 321 3224
Ota yhteyttä

Tutustu referensseihin

SONOS
Mika Hottinen
Miten Sonos toimii Kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi kirkkaasta äänestä. Asenna kaiuttimet hetkessä ja yhdistä WiFi-verkkoon, jonka jälkeen voit aloittaa musiikin ja muiden sisältöjen kuuntelemisen. Nauti järjestelmän täydellisestä hallinnasta Sonos-sovelluksen kautta. Mitä tarvitset? Liitä kaiuttimet kotiverkkoosi aloittaaksesi musiikin, ohjelmien ja muiden sisältöjen suoratoiston. Virtalähde Liitä kaiutin virtalähteeseen. WiFi-yhteys Muodosta yhteys langattomaan...
Lue lisää
Denon Home
Janne Pietinen
Denon Home -kaiuttimet toistavat kaiken musiikkisi langattomasti Hifi-äänenlaadulla missä tahansa kodin huoneessa. Suoratoista suosituimpia musiikkipalveluitasi ja kuuntele suosikkikanaviasi kevyesti pikavalintanäppäimiä koskettamalla.
Lue lisää